ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
2017-2018 ΕΡΓΑ X ray - Blu ray: ολοκλήρωση έργου

X ray - Blu ray: ολοκλήρωση έργου

E-mail Εκτύπωση PDF

logo3Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, το σχολείο μας συμμετείχε σαν συνιδρυτής με το γαλλικό σχολείο College Antonin Perbosc στο eTwinning έργο «Χ ray - Blu ray From Marie Curie to Mariah Carey» στο οποίο πήραν μέρος 23 τάξεις Γυμνασίων από 7 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία, Ουκρανία και Τυνησία).

Συμμετείχαν 320 μαθητές και 23 εκπαιδευτικοί. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 24 μαθητές από τα τμήματα Πληροφορικής Γ2α και Γ3β (υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ζαφειροπούλου Αθ.). Σκοπός του έργου ήταν η κοινή, συνεργατική παραγωγή μιας ηλεκτρονικής χρονογραμμής με εφευρέσεις και καταστροφές του 20ου αιώνα, τους «κόμβους» της οποίας θα αποφάσιζαν οι μαθητές οργανωμένοι σε διακρατικές ομάδες, αγγλόφωνες και γαλλόφωνες, μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο και διαβούλευση στο φόρουμ του έργου. Οι μαθητές πριν τις συζητήσεις τους παρουσιάστηκαν στο φόρουμ και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πρότειναν και συναποφάσισαν το netiquette (κανόνες καλής συμπεριφοράς) κατά τη συνεργασία τους. Πραγματοποιήθηκε επίσης διαγωνισμός φωτογραφίας, και δημιουργήθηκαν ψηφιακοί πίνακες ανακοινώσεων με παρουσιάσεις (σλάιντς) των κόμβων της χρονογραμμής από κάθε μαθητή της αντίστοιχης ομάδας, ηλεκτρονικά παιχνίδια και ένα wiki.

Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκαν ταχυδρομικές ανταλλαγές δώρων και καρτών και 2 τηλεδιασκέψεις -«χριστουγεννιάτικες γιορτές» μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών όπου η κάθε τάξη τραγούδησε χριστουγεννιάτικο τραγούδι, με στίχους των μαθητών, εμπνευσμένο από το έργο.

Την ηλεκτρονική χρονογραμμή στα ελληνικά μπορείτε να δείτε εδώ:

https://cdn.knightlab.com/libs/timeline3/latest/embed/index.html?source=18kFWnJAc8vUhyeapqTUCMYtiIRjJ0Hg83lERHV1QFV8&;font=Default&lang=en&initial_zoom=2&height=650

Τη σελίδα του σχολείου μας στην πλατφόρμα του έργου μπορείτε να τη δείτε εδώ:

https://twinspace.etwinning.net/43751/pages/page/276179

Το wiki που δημιουργήσαμε μπορείτε να τo δείτε εδώ: http://xraybluray.referata.com/wiki/Main_Page

Kαι τυπωμένη τη χρονογραμμή αναρτημένη στο χώρο του σχολείου μας:

greek-timeline-image2

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Μάιος 2018 16:37  

ΠΕΤΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

BMI - Calculator

SI [cm,kg] Imperial [ft,lbs]

Enter your Age: [YY]
Enter your height: [cm]
Enter your weight: [kg]


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Wednesday, 19 December 2018 05:56:18

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ...

Το αγαπημένο μου άθλημα είναι: