Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Το Νοέμβριο του 2023, 35 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πετρούπολης, είχαμε την τύχη να επισκεφθούμε την Αλσατία στη Γαλλία και την γειτονική Γερμανία. Ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι, που θα μείνει αναμφίβολα στη μνήμη των μαθητών.

Αναχωρήσαμε  τα χαράματα της Τρίτης 21/11 από το αεροδρόμιο « Ελευθέριος Βενιζέλος» και προσγειωθήκαμε στην Φρανκφούρτη στη Γερμανία, μετά από μια τρίωρη πτήση. Από την Φρανκφούρτη πήραμε πούλμαν με προορισμό την Χαϊδελβέργη, όπου θα μέναμε. Εξερευνήσαμε την πόλη, θαυμάσαμε αξιοθέατα, δοκιμάσαμε λιχουδιές κι αγοράσαμε αναμνηστικά. Το απόγευμα πήγαμε στο ξενοδοχείο μας, που ήταν καθαρό και σύγχρονο, με προσωπικό ευγενικό και φαγητό αρκετό και αρκετά νόστιμο.

Το επόμενο πρωί, 22/11, αναχωρήσαμε για το Στρασβούργο στη Γαλλία. Αυτό που μας εντυπωσίασε τρομερά ήταν το γεγονός ότι την Γαλλία και την Γερμανία της χώριζε ο ποταμός Ρήνος και δεν υπήρχαν συνοριακοί έλεγχοι για να περάσουμε από τη μια χώρα στην άλλη.  Επισκεφθήκαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα κτίριο μεγαλοπρεπές και υπερσύγχρονο. Αφού περάσαμε εξονυχιστικό έλεγχο, παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση της ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εργασιών του Κοινοβουλίου και μετά είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε συνεδρίαση στην κεντρική αίθουσα.

Στο Στρασβούργο θαυμάσαμε τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της πόλης και περιπλανηθήκαμε στα κανάλια του ποταμού Ιλλ και στην παλιά πόλη. Μπορώ να πω ότι τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν είναι καλύτερα, αν θελήσετε να δοκιμάσετε. Μόλις άρχισε να πέφτει ο ήλιος ξαναπεράσαμε τα σύνορα κι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας.

Την τρίτη μέρα, 23/11, ξεκινήσαμε για το Κολμάρ, την πόλη που αγάπησα περισσότερο απ’ όλο το ταξίδι. Περιπλανηθήκαμε στους στολισμένους, λόγω των γιορτών, δρόμους, θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική και μάθαμε πολλά για την πόλη. Δεν μείναμε πολύ γιατί μας περίμενε ένας νέος προορισμός, το Ριγκβίρ. Εκεί περπατήσαμε στον χαρακτηριστικό πεζόδρομο του χωριού, θαυμάσαμε τον στολισμό και γευτήκαμε τα πανάκριβα γαλλικά μακαρόν.

Την Τετάρτη και δυστυχώς τελευταία μέρα, 24/11, την περάσαμε μέχρι το μεσημέρι στην Χαϊδελβέργη. Θα περίμενε κανείς, ότι η βροχή θα έκανε αυτή την τελευταία βόλτα δυσάρεστη και μελαγχολική, αλλά στην πραγματικότητα πρόσθεσε μια χειμωνιάτικη νότα, αυτό που έλειπε από τις προηγούμενες ηλιόλουστες  μέρες – το κρύο βέβαια ήταν τόσο τσουχτερό, που μούδιαζαν τα χέρια μας. Το μεσημέρι αναχωρήσαμε για Φραγκφούρτη, απ’όπου πήραμε το αεροπλάνο για Αθήνα.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά θα άνοιγε στις 25/11 δηλαδή μια μέρα αφότου φύγαμε. Δεν παραπονιέμαι όμως καθώς ήταν μια εμπειρία πραγματικά αξέχαστη. Οι συνοδοί μας ακόμη κ. Φλώρου, Τσουκνάκη και Χατζηφιλίππου, καθώς κι οι υπόλοιποι συμμαθητές έκαναν το ταξίδι ακόμα πιο ξεχωριστό και γοητευτικό. Δημιουργήσαμε όλοι μαγικές αναμνήσεις κι ελπίζουμε όλοι σε επόμενα, εξίσου όμορφα ταξίδια σαν κι αυτό.

                                         Μαύρα Ιωάννα Λούτα Ευαγγελιστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *